Pjanić: U Romi sanjaju o naslovu prvaka Italije

Radiosarajevo.ba
Pjanić: U Romi sanjaju o naslovu prvaka Italije
Juventus je s lakih 3:0 savladao Bolognu u 17. kolu Serie A, a posebno se istaknuo naš reprezentativac Miralem Pjanić koji je postigao gol, i to iz sjajno izvedenog slobodnog udarca, te asistirao Mandžukiću.

Na upit novinara, kako se osjeća nakon sjajno postignutog gola iz slobodnog udarca, Pjanić je odgovorio sljedeće:

"Nije bila dobra pozicija za udarac, ali sam procijenio kako ima prostora za direktni udarac i na sreću - pogodio sam! Za svoje slobodne udarce mogu zahvaliti jedino golmanima koji ostaju poslije treninga sa mnom i drugima koji žele vježbati, bez njih ne bih bio tako uspješan."

Juventus je i šestu utakmicu zaredom očuvao mrežu netaknutom te se čini kako je i obrana napokon pronašla ravnotežu. Neke od ekipa koje im nisu zabile u tim utakmicama su Napoli, Inter i Barcelona.

"U posljednjim utakmicama smo na višem taktičkom, tehničkom i fizičkom nivou. Kada ste u takvoj formi teško je primiti gol. Svi radimo svoje zadatke i vraćamo se u odbranu."

Allegri je izjavio kako će Juventus uskoro izgledati još i bolje te kako će ostatak prvenstva biti jako težak, jer su Roma, Napoli i Inter i više nego respektabilna prijetnja. Pjanić se slaže.

Massimiliano_Allegri_Miralem_Pjanic_EPA.jpg - undefined

"Vrlo vjerovatno se prvak neće znati do zadnja dva, ili zadnjeg kola. Mnogo ekipa želi osvojiti Scudetto, a na nama je da ostanemo u konkurenciji kada dođu zadnje utakmice. Samo o nama ovisi hoćemo li osvojiti sedmi Scudetto u nizu."

"U srijedu nas očekuje kup utakmica protiv Genoe. Trener želi da idemo do kraja u svim natjecanjima tako da je i ta utakmica vrlo važna. Idući vikend igramo protiv Rome u prvenstvu (subota, 20.45h) što će biti još jedan veliki izazov. Možda ne pričaju o naslovu, ali ja sam siguran da žele otići do kraja. Dobro ih poznajem.", završio je Pjanić, prenosi Goal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije