Miralem Pjanić se vraća u Torino, napustio reprezentaciju BiH

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić se vraća u Torino, napustio reprezentaciju BiH
Foto: AA / Miralem Pjanić

Miralem Pjanić neće igrati za Bosnu i Hercegovinu protiv Lihtenštajna u Vaduzu u ponedjeljak i za njega su kvalifikacije za Europsko prvenstvop završeno, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Zvijezda Juventusa je već napustio kamp reprezentacije i tokom dana se vraća u Torino, nakon što je sinoć zbog povrede morao napustiti teren u duelu sa Italijom (0:3).

Miralem Pjanić otkrio bolnu istinu o reprezentaciji BiH

Miralem Pjanić je zbog povrede ranije napustio teren u Zenici. naš nogometni reprezentativac u meču protiv Italije dobro je igrao u većem dijel ususreta, ali je u drugom poluvremenu osjetio bol u butom mišiću desne noge. "Imao sam manji problem s aduktorom. Nadam se da nije ništa ozbiljno.

"Pjanić neće sa reprezentacijom BiH putovati u Vaduz, već se vraća u Italiju. Povreda nije ozbiljne prirode, ali sada kada su kvalifikacije za BiH skoro završene, nema potrebe da se rizikuje teža ozljeda", potvrđeno je za naš portal od izvora bliskom selektoru Robertu Prosinečkom.

Potvrđeno nam je i da je Pjanić povrijedio aduktor.

Nogometaši BiH u nedjelju putuju za Vaduz, a susret protiv Lihtenštajna se igra u ponedjeljak (20.45 sati). 

Pjanić je u ovim kvalifikacijama odigrao osam od devet susreta, postigao je tri pogotka, uz upisanu asistenciju. Također, dobio je po jedan žuti i crveni karton.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije