Pjanić za Radiosarajevo.ba otkrio šta sanja i poručio "Džeko će nam nedostajati"

Radiosarajevo.ba
Pjanić za Radiosarajevo.ba otkrio šta sanja i poručio "Džeko će nam nedostajati"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Miralem Pjanić u razgovoru za Radiosarajevo.ba

Miralem Pjanić je u nedjelju navečer po ko zna koji put dokazao svjetsku nogometnu klasu. U utakmici između Intera i njegovog Juventusa, koju je gledalo više od pola planete, naš Mire je odveo Staru damu do važne pobjede (2:1), a ujedno i do prvog mjesta u Seriji A.

Razgovarao: Almir Sokolović

Prvo je Mire maestralno asistirao Paulu Dybali kod vodećeg gola za Juventus, da bi u drugom dijelu vodio svoj tim do važnog trijumfa nad u ovom trenutku jedinim konkurentom za novi Scudetto.

Pjanić je u tom meču dokazao svoju potpunu genijalnost, da je s razlogom proglašen za jednog od najboljih igrača susreta, a italijanske i svjetske novinare još jednom „natjerao“ da ga proglase – nogometnim čarobnjakom iz Bosne i Hercegovine.

Sjajna asistencija Pjanića za Dybalu: Pogledajte ovu majstoriju

Odličan potez Malog princa (VIDEO)

Miralem je početkom sedmice među prvim reprezentativcima Bosne i Hercegovine stigao u Sarajevo, a u popodnevnim satima dao je intervju za Radiosarajevo.ba u kojem je, između ostalog, govorio o Juventusu, Ligi prvaka, kvalifikacijama za Euro, povredi Edina Džeke...

Radiosarajevo.ba: Miraleme, uvijek kada treba dokažete da ste najbolji...

Pjanić: Pokušavamo biti najbolji... To mi je i posao, da budem među najboljim igračima svijeta. I zadovoljan sam kako ide.

Radiosarajevo.ba: Moramo priznati da ste u nedjelju navečer baš „povukli“ Juventus do važne pobjede nad Interom.

Pjanić: Sve je išlo kako treba. Zasluženo smo pobijedili Inter sa 2:1 i konačno došli na prvo mjesto u Seriji A. Mislim da je naša ekipa definitivno najbolja u Italiji, želimo biti u vrhu tabele i od nedjelje smo tu gdje nam je i mjesto.

Miralem Pjanić u razgovoru za Radiosarajevo.ba - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Miralem Pjanić u razgovoru za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba: Još ranije ste rekli da je napad na sve trofeje ove sezone cilj Juventusa. U Seriji A ste konačno prvi, a i u Ligi prvaka ste već istakli kandidaturu za naslov.

Pjanić: Ići ćemo na sve trofeje, naravno, to je i cilj Juventusa. Ovo je klub koji je među tri, četiri najbolja kluba na svijetu. Ciljevi su nam visoki, ne samo ove sezone, već svake... Želimo osvojiti sve trofeje i jurišat ćemo na to i ove godine.

Radiosarajevo.ba: Trofej Lige prvaka je Vaša najveća želja?

Pjanić: Biti šampion Lige prvaka i podići taj trofej, to je moj san. Nadam se da ću to ove godine i ostvariti.

Radiosarajevo.ba: U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Očekuju nas dva važna duela protiv Finske i Grčke. Kazali bismo odlučujuća ako želimo ostati u utrci za drugo mjesto koje direktno vodi na Euro?

Pjanić: Bit će teško, obje utakmice su važne. Jedino nas šest bodova mogu vratiti u utrku za drugo mjesto. Moramo vjerovati u sebe. To je jedini plan uspjeha. Neće biti lako, ali znamo da možemo. Istina, u ovim kvalifikacijama nismo pokazali mnogo, jer smo imali previše kikseva. Da se sada ne vraćamo na to... Moramo uzeti svih šest bodova u ova dva susreta i to nas jedino može održati u igri da se direktno sa Italijom plasiramo na naše prvo Europsko prvenstvo.

Oglasili se iz Rome nakon operacije Edina Džeke

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko jutros je stigao na kliniku Villa Stuart u Rimu. Oglasili su se i iz Rome nakon operacije našeg kapitena. "Jutros je Edin Džeko uspješno operisan. Rađena je operacija korekcije frakture desne jagodične kosti", napisali su na Twitteru.

Radiosarajevo.ba: Na kraju, kako komentirate povredu Edina Džeke, koji je u meču sa Cagliarijem (1:1) slomio jagodičnu kost. Bez Dijamanta u vrhu napada, to će biti znatno teže.   

Pjanić: Džeko će nam definitivno mnogo nedostajati. Što je najgore, sada nemamo ni mnogo vremena da tugujemo nad njegovom povredom. No, oni koji će biti tu umjesto njega, moraju pokazati odgovornost i raditi ono što Džeko inače radi u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine – davati golove. Bez ikakve sumnje, Edin će nam mnogo nedostajati, ali na nama je da odigramo najbolje što možemo i bez njega i osvojimo tih šest bodova. Želim mu brz oporavak.

Prosinečki pred ključne utakmice: Moramo pobijediti u naredna dva susreta

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je s okupljanjem danas u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pred susrete s Finskom i Grčkom. Selektor bh. tima Robert Prosinečki rekao je kako će morati naći rješenje za povrijeđenog Edina Džeku, te da su svi igrači spremni za susrete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije