Juventus bez uspjeha u derbiju: Roma srušila večerašnji san Stare dame o tituli

E. H.
Juventus bez uspjeha u derbiju: Roma srušila večerašnji san Stare dame o tituli
Posljednja utakmica 36. kola italijanske Serije A ponudila je pravu poslasticu za sve ljubitelje nogometa iz Italije.

U derbiju finiša italijanskog prvenstva sastale su se ekipe dvojice bh. reprezentativaca, u utakmici u kojoj je Roma Edina Džeke na Olimpicu dočekala prvoplasirani Juventus, za koji nastupa Miralem Pjanić.

Ipak, veliki hendikep za Romu bio je to što Džeko, najbolji strijelac ovog tima u ovoj sezoni nije nastupio na večerašnjoj utakmici, te je tako bh. nogometaše večeras predstavljao Pjanić.

Prvoplasirana ekipa na tabeli Serije A uspjela je sjajno otvoriti ovu utakmicu, te su velikim pritiskom vrlo brzo slomili odbranu domaćih. Već nakon 21. minute Juventus je uspio stići do velikog slavlja i vodstva, a strijelac vodećeg gola bio je Lemina.

Ipak, njihova radost je potrajala svega četiri minute, nakon čega je mrežu iza legendarnog Buffona zatresao De Rossi za erupciju slavlja na Olimpicu. Od tog trenutka počet će igra gotovo preporođene Rome, pa iako je 1:1 bio konačan rezultat prvog poluvremena, domaći nogometaši su uspjeli steći veliku psihološku prednost.

Naravno, iako se nije nalazio na terenu, ovaj susret je sa tribina u društvu svoje porodice posmatrao kapiten bh. reprezentacije.

I u nastavku utakmice Juventus je pokušao agresivnom igrom da savlada odbranu Rome i stigne do n ovog vodstva, no iskusni Spalletti uspio je nadmudriti svog kolegu u stručnom štabu Stare dame. Zahvaljujući tome u 56. minutu Roma dolazi do prvog vodstva na utakmici, kada je El Shaarawy pogodio za 2:1.

No, Juventus nakon ovog gola nije prestao sanjati o tituli prvaka do koje su večeras mogli stići u slučaju remija ili pobjedi, ali je Roma definitivno odlučila da sruši san navijača iz Torina, te su pogotkom Nainggolana iz 65. minute definitivno zapečatili rezultat ovog susreta.

Do kraja susreta, serijom izmjena i raznim napadačkim izvedbama, Allegri je pokušavao srušiti rimsku Vučicu i doći do titule, ali Džekini saigrači to nisu dozvolili, te će Juventus u posljednja dva kola morati tražiti svoju šansu.

S druge strane, Roma će se po povratku Džeke na zelene terene boriti za osvajanje drugog mjesta i direktan plasman u Ligu prvaka, a na putu im stoji Napoli koji od ovog trenutka ima bod manje od njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije