Pjanić otvorio dušu: Nisam izdao Romu svojim prelaskom u redove Juventusa

Radiosarajevo.ba
Pjanić otvorio dušu: Nisam izdao Romu svojim prelaskom u redove Juventusa
Miralem Pjanić odlaskom u Juventus na ljeto 2016. godine ispunio je najvažniji takmičarski i sportski cilj u italijanskom fudbalu, a to je osvajanje titule prvaka ove zemlje u nogometu.

Njegov odlazak iz Rome za 32.000.000 eura u Rimu je shvaćen kao veleizdaja.

U Vječnom gradu su mu svojevremeno dodijelili nadimak Mali princ, te je bio jedan od idola pristalica Vučice, ali je onda Juventus aktivirao klauzulu iz njegovog ugovora sa Romom i klubu iz glavnog grada Italije zadao težak udarac.

Ipak, godinu i po dana kasnije, sjajni bh. nogometaš smatra da prelaskom u redove Stare dame nije nikoga izdao, već je to učinio kako bi osjetio nove izazove, prenio je Il Messaggero.

"Poslije pet divnih godina u Romi, jednostavno sam odlučio da iskusim nova iskustva. Juventus me je pratio, željeli su me u svojim redovima i osjetio sam potrebu za drugim iskustvom. Uostalom, igračka karijera je kratka", rekao je Pjanić.

Titula sa Romom je djelovala kao nemogući poduhvat.

"To bi bila jedinstvena emocija, ali nisam uspio. Žao mi je, ali trudio sam se. Mnogo ljudi ima negativno mišljenje o meni, ali nisam nikoga izdao. Tamo vlada strast, od jutra do mraka razmišljaju o fudbalu i timu. To je sjajno. Kada pobjeđuješ dižu te u zvijezde, ali to je također i negativno jer gubiš osjećaj za ravnotežu. To je tamo problem“.

Juventus je potpuno drugačiji klub.

"Ovdje se osjećate kao pobjednik. Predsjdnik mi je pričao o tome od prvog dana. Kada se okrenete oko sebe vi vidite sve te trofeje. Uspjeh je urezan u DNK ovog kluba. Kvalitet igrača je presudan i svakako bude od velike pomoći, ali su vam u svlačionici takođr potrebne i velike ličnosti“, rekao je Pjanić u za  italijanski Il messaggero.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije