Nakon velikog preokreta Pjanić i društvo srušili Tottenham za četvrtfinale

Radiosarajevo.ba
Nakon velikog preokreta Pjanić i društvo srušili Tottenham za četvrtfinale
Nakon sjajnog preokreta i velike drame u završnici utakmice, nogometaši Juventusa uspjeli su stići do pobjede nad Tottenhamom i prolaska u četvrtfinale UEFA Lige prvaka.

Izabranici Massimilliana Allegrija očajno su otvorili ovu utakmicu i već u prvom poluvremenu donijeli svojim navijačima veliku sumnju da bi uopće mogli doći do bilo kakvog pogotka u ovom susretu.

S druge strane, nogometaši Tottenhama na domaćem terenu pružali su sjajnu partiju, te su brojne prilike uspjeli i krunisati tokom prvog dijela susreta. Naime, igrao se 39. minut kada je jedan od brojnih centaršuta, koji je uputio Trippier, iskoristio Son Heung-Min, koji je zatresao mrežu Buffona i donio veliku prednost domaćim.

Takvu igru Tottenham je zadržao i tokom do kraja prvog poluvremena, ali i u većem dijelu drugog poluvremenu, čime su jednostavno bile potopljene nade nogometaša Juventusa da bi mogli doći do pobjede vrijedne prolaska u četvrtfinale.

Ipak, Allegri je razuvjerio svoju ekipu te je sa dvije izmjene u 60. minuti, uvodeći Asamoaha i Lichsteinera donio veliku prevagu na terenu.

U samo sedam narednih minuta nogometaši Juventusa priredili su veliki šok na Wembleyu, postigavši dva pogotka za veliki preokret. Prvenstveno, u 64. minuti mrežu je zatresao Higuain, a samo tri minute kasnije uslijedio je veliki šok kada je i Dybala, na asistenciju strijelca prvog gola, savladao Llorisa.

Do kraja susreta nogometaši Tottenhama pokušavali su nizom sjajnih prilika doći do pogotka koji bi ih odveo u produžetke, ali Stara dama odolijevala je velikom broju napada, te je utakmica završena rezultatom 1:2, što znači da ćemo Miralema Pjanića gledati u četvrtfinalu. Ipak, sigurno to neće biti u prvoj utakmici četvrtfinala koju će Mali Princ morati propustiti zbog žutih kartona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije