Pjanić frustiran osuo paljbu na trenera Koemana: Nisam zadovoljan u Barceloni

0
Radiosarajevo.ba
Pjanić frustiran osuo paljbu na trenera Koemana: Nisam zadovoljan u Barceloni
Foto: EPA-EFE / Barcelona - Dinamo

Kada je nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić došao u Barcelonu u velikoj trampi za Arthura, koji je otišao u Juventus, očekivalo se da Zmaj ima značajnu ulogu u španjolskom timu, što trenutno nije slučaj.

Trebalo je Pjanić da bude idealan playmaker za Barcelonin stil igre, ali Ronald Koeman mu ne daje veliku minutažu što frustrira sjajnog nogometaša, koji je za italijansku Gazzettu otvorio dušu.

"Nisam zadovoljan. Ne mogu da budem zadovoljan. Tokom karijere nikad nisam prihvatao ideju da ne igram, pa tako ne mogu ni sad. Vidjet ćemo, spreman sam, treniram dobro i čekam, to je sve što mogu da učinim. Situacija je veoma delikatna i uopšte mi ne odgovara", frustrirano kaže Pjanić.

Ni sam vezista ne zna zašto nema adekvatnu minutažu.

"Kada god me je trener pozvao i dao mi šansu, bio sam spreman. Ispunjavao sam zahtjeve, igrao sam dobro. Ne znam šta bih više mogao da učinim. Treniram, spreman sam. Iskreno, ne razumijem zašto je situacija ovakva. Želim više da igram, znam da mogu da pružim mnogo", nastavlja Pjanić.

Trener Barcelone Ronald Koeman pokušao je da odgovori na Pjanićeve napade navodeći da vjeruje u reprezentativca BiH.

"Njegova pozicija i uloga ne mogu da se porede sa onim u Juventusu. Igramo drugačije od njih. Teško je, problem je i što je kasno stigao, ali ne sumnjam u Pjanića", rekao je Nizozemac.

Pjanić će novu priliku da se nađe na terenu imati već večeras kada njegov bivši klub Juventus dolazi na megdan Barceloni od 21 sat.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije