PSG slavio na Old Traffordu, Pjanić s Barcom u Mađarskoj

0
Radiosarajevo.ba
PSG slavio na Old Traffordu, Pjanić s Barcom u Mađarskoj
Foto: EPA-EFE / Manchester United - PSG

Kompletirano je peto kolo grupne faze Lige prvaka, a nekoliko stvari je obilježilo ovu večer. Olivier Giroud i francuska sutkinja Stephanie Frappart ispisali su historiju Lige prvaka, dok se “zakuhalo” u grupi H. 

Chelsea je bio ubjedljiv u grupi E protiv Seville (0:4), a ovim su Plavci potvrdili prvu poziciju. Sva četiri gola, od čega jedan sa bijele tačke, postigao je Olivier Giroud. Iskusni Francuz tako je sa 34 godine postao najstariji igrač u najjačem klupskom takmičenju na svijetu koji je postigao tri ili više pogodaka. 

U grupi F Dortmund i Lazio su remizirali (1:1). Guerreiro je bio strijelac za domaće u 44. minuti, a Immobile u 67. za goste iz penala. U drugom meču Club Brugge je slavio protiv Zenita sa 3:0 pogocima De Ketelarea, Cankena i Langa, te tako ostao u trci za plasman u nokaut fazu. U ovoj grupi još nije sve gotovo. 

Barcelona je u Mađarskoj savladala Ferencvaroš (0:3). Sve je bilo riješeno nakon pola sata. Griezmann je postigao fantastičan pogodak u 14. minutu, a zatim su pogađali Braithwaite u 20. i Dembele u 28. minuti iz penala. Miralem Pjanić je igrao svih 90 minuta. Katalonci učvestili prvo mjesto. 

Juventus je na domaćem terenu pobijedio Dynamo Kiev (3.0). Chiesa u 21. Ronaldo u 57. i Morata u 66. minuti bili su strijelci za Staru damu. Sjajni Portugalac je došao do jubileja na večerašnjoj utakmici. Ovo je bio njegov 750 pogodak u karijeri. 

Na ovom meču ispisana je i historija Lige prvaka, jer je Stephanie Frappart postala prva dama koja je sudila utakmicu najjačeg klupskog takmičenja na svijetu. 

Zakihalo se u grupi H gdje je PSG pobijedio Manchester United na gostovanju sa 1:3. U prvom poluvremenu bilo je 1:1 nakon što su pogađali Neymar u 6. i Rashford u 32. minuti. U nastavku strijelci su još bili Marquinhos i Neymar za konačan rezultat. od 70. minute domaći su igrali sa igračem manje, jer je drugi žuti dobio Fred. Sada u ovoj grupi United, PSG i Leipzig imaju po devet bodova kolo prije kraja, prenosi SCSport. 

Grupa E 

Sevilla – Chelsea 0:4 

Krasnodar – Rennes 1:0 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F 

Borussia D. – Lazio 1:1 

Club Brugge – Zenit 3:0 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G 

Ferencvaros – Barcelona 0:3 

Juventus – Dynamo Kiev 3:0 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H 

Basaksehir – RB Leipzig 3:4 

Manchester United – PSG 1:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije