Šokantna završnica na Koševu: Sarajevu tri boda u triler finišu

0
Radiosarajevo.ba
Šokantna završnica na Koševu: Sarajevu tri boda u triler finišu
FOTO: Arhiv / Sarajevo - Radnik

Susret 17. kola m:tel Premijer lige BiH, odigran večeras na Koševu, između lidera Sarajeva i Radnika, donio je odličan nogomet i pobjedu Sarajeva od 2:1.

Tim s Koševa je počeo susret u sljedećem sastavu: Kovačević, Pidro, Hebibović, Dupovac, Miličević, Đokanović, Pejović, Mustedanagić, Fanimo, Velkoski i Handžić. 

S druge strane, gosti iz Bijeljine su od prve minurte igrali u ovom sastavu: Kozić, Nikolić, Novaković, Šubert, Sušić, Mekić, Bradonjić, Gogić, Vušurović, Janjić i Huseinbašić.

Nakon početnog odmjderavanja snaga prvo uzbuđenje smo vidjeli u 13. minuti kada su gosti tražili penal. Smatrali su da je Handžić igrao rukom u šesnaestercu, ali arbitar se nije oglasio.

Najbolju šansu za Sarajevo smo zapisali u 35. minuti kada je Đokanović u čistoj situaciji sa sedam metara šutira slabo u Kozića.

Do kraja prvog dijela igralo se između dva kaznena prostora, bez prave prilike za gol.

U drugom dijelu na prvu veću šansu smo čekali 15 minuta. Igrala se 60. minuta kada je šutirao Velkoski sa 20 metara, a Kozić krajnjim naporom odbranio njegov udarac.

U tom periodu igre, lider Premijer lige BiH je napadao iz minuta u minut, pa bilježimo i šansu Hebibovića (63. minuta) kada je u izglednoj poziciji promašio cijelu loptu.

U 83. minhuti, Sušić je blokiran u dobroj poziciji. 

Prvi gol vidjeli smo u 88. minuti. Postigli su ga gosti iz Bijeljine. Nikić je centrirao, Lazić na pravom mjestu, trese mrežu Sarajeva. Hladan tuš za prvaka.

Minut kasnije izjednačio je Tino-Sven Sušić. Igrala se 90. minuta.

U 92. minuti, Sarajevo je povelo a strijelac je bio Fanimo, koji je u triler završnici donio Sarajevu velika tri boda.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije