Pitali smo klubove Premijer lige BiH: Hoće li se odazvati na sastanak Ismira Mirvića?

6
R. R.
Pitali smo klubove Premijer lige BiH: Hoće li se odazvati na sastanak Ismira Mirvića?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Borac

Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo, pozvao je sve nogometne klubove Premijer lige Bosne i Hercegovine na sastanak povodom izrazito lošeg suđenja i generalne situacije u nogometu naše zemlje.

U odgovoru na upit portala Radiosarajevo.ba iz NK Široki Brijeg, FK Velež Mostar i FK Tuzla City otkrili su da se neće odazvati na Mirvićev sastanak u Sarajevu.

Direktor NK Široki Brijeg Josip Bevanda potvrdio je da hercegovački tim neće prisustvovati na sastanku povodom lošeg suđenja i koruptivnog djelovanja u nogometu u BiH.

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

"Mi ćemo poslati dokument FK Sarajevo u kojem ćemo se izjasniti da se nećemo odazvati sastanku", objasnio je Bevanda za portal Radiosarajevo.ba.

FK Velež je također poslao dokument FK Sarajevo u kojem navodi da neće prisustvovati sastanku smatrajući da ovo nije ispravan put za rješavanje ovakvih problema.

Savo Milošević: 'Sve je ovdje fenomenalno. Ne vidim problem u tome gdje treniramo'

Savo Milošević: 'Sve je ovdje fenomenalno. Ne vidim problem u tome gdje treniramo'

Odgovor FK Velež prenosimo u cijelosti:

"Poštovani Predsjedniče FK Sarajevo, gospodine Mirvić,

Prije svega, koristimo ovu priliku da Vam se zahvalimo na Vašem pozivu na sastanak.

Stav Fudbalskog kluba Velež je da ovo nije ispravan put za rješavanje ovakvih i sličnih problema, te da bi trebalo pronaći drugačije instrumente za rješavanje istih.

Sve uočene nepravilnosti u bh. fudbalu trebalo bi rješavati isključivo unutar zvaničnih tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, te za takvo nešto bi se trebali naći odgovarajući instrumenti pravnog djelovanja naravno sa poštivanjem propisanih normi. Ovo bi se moglo postići kontinuiranim napornim radom, te Vas ovim putem želimo obavijestiti da predstavnici FK Velež neće prisustvovati predmetnom sastanku.

Na utakmici BiH - Ukrajina navijačima će se dijeliti popularni zenički čimbur

Na utakmici BiH - Ukrajina navijačima će se dijeliti popularni zenički čimbur

Želimo da vjerujemo da ćemo vlastitim primjerima organizacije naših klubova, iskrenim odnosom prema fudbalskoj igri i protivniku, predstavljati drugima primjer i tako biti 'svetionik' pozitivnih promjena koje svi zajedno želimo vidjeti, a sve u cilju napretka, ne samo našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja, već fudbala u cjelosti. To jeste spor i mukotrpan proces, ali zasigurno jedini koji ce nas u konačnici dovesti na mjesto koje fudbal u Bosni i Hercegovini i zaslužuje".

Iz FK Tuzla City smatraju da trenutno nije pravi trenutak za održavanje sastanka i da prvo ekipe trebaju da okončaju ovu takmičarsku sezonu.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 18. marta, iz FK Željezničar su također otkrili da neće prisustvovati sastanku jer smatraju da nije pravi trenutak za organizaciju ovakvog sastanka uz prijedlog da se isti zakaže nakon završetka tekuće sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije