Petev poručio iz Zenice: Fudbal je nelogičan, na poluvremenu je trebalo biti 3:0

1
Radiosarajevo.ba
Petev poručio iz Zenice: Fudbal je nelogičan, na poluvremenu je trebalo biti 3:0
FOTO: Radiosarajevo.ba / Konferencija nakon utakmice u Zenici

Selektor Ivaylo Petev bio je razočaran nakon remija s Kazahstanom od 2:2, ali istakao je kako nema šta da zamjeri fudbalerima.

Igrala je BiH u utorak navečer dosta dobro, ali je propustila ogroman broj prilika, a Kazahstan je to znao kazniti, piše SCsport.

“Kraj utakmice nije bio dobar, a ja ne mogu da budem nezadovoljan s momcima. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme i šteta da nismo dali gol. Kontrolisali smo utakmicu 100 posto, a ono što mi se nije svidjelo da primamo onakav gol iz kornera. Na kraju ovo nije zasluženo, ali ne možemo ništa vratiti. Moramo izvući analize, vidjeti gdje smo pogriješili i idemo dalje”, rekao je Petev.

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Ako nastavimo isto igrati i ako popravimo greške, naravno da možemo bolje i da se treba nadati pobjedama.

Mislim da smo kontrolisali meč svih 90 minuta. Imali smo možda 3-4 stoposotne šanse i zadovoljan sam s pristupom momaka. Dali su sve od sebe, a nisam zadovoljan načinom na koji smo primili golove. Fudbal je igra u kojoj možeš da budeš bolji, ali da izgubiš”, rekao je Petev na početku konferencije za medije.

S ovom igrom možemo na Mundijal. Prvi ili drugi korner i primamo gol. Ne zaslužujemo mi to, ali to je fudbal. Nisam baš sretan, ali bitno je da izvučemo šta smo pogriješili i to popravimo sljedeću utakmicu”, dodao je Petev.

“Možda smo izgubili i malo koncentracije u finišu, ali u fudbalu je tako. To je nelogična igra, pogriješili smo i ne možemo ništa vratiti. Idemo dalje.”

“Nijedna utakmica nije slična. Neće biti lako ni protiv jedne ekipe i opet kažem – nek bude ovo neka naša slika koju ćemo nadograđivati. Ne mogu ništa zamjeriti momcima za pristup i ponašanje. Na par trenutaka je pala koncentracija i nismo zaslužili da primimo dva gola”, istakao je Petev, koji je dodao da je zadovoljan igrom svakog igrača pojedinačno.

“Minus je tako mali broj udaraca u okvir gola, ali poslije prvog poluvremena smo trebali imati 3:0. Fudbal je čudo i rezultat je takav kakav jeste. Radit ćemo na našim greškama. Falila je lopta u golu”, dodao je selektor.

Na pitanje da li su posljednje afere utjecale na igrače, Petev je rekao:

“Ne može nijedan čovjek da bude sretan i zadovoljan kad se pričaju neki negativni komentari o njemu.”

Potvrdio je da je Kolašinac igru na poluvremenu napustio zbog povrede koju je zadobio još protiv Francuske, a potom prokomentarisao i konstataciju da nam lijepa igra ne donosi rezultat.

“Svi želimo da igramo lijepo i ja mislim da na taj način imamo više šansi da pobijedimo većinu utakmica. Imamo igrače za ovu ljepotu, ali možemo promijeniti da igramo na duge lopte i slično. Kad to treba promijeniti to znaju igrači i mi. S ovakvim pristupom imamo veće šanse da pobijedimo više utakmica”, zaključio je Petev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije