Pet navijača PAOK-a povrijeđeno u napadu huligana u Baselu

AA
Pet navijača PAOK-a povrijeđeno u napadu huligana u Baselu
Foto: EPA / Navijači PAOK-a

Švajcarska policija objavila je da je pet navijača PAOK-a iz Soluna povrijeđeno u napadu lokalnih huligana u hotelu u Baselu.

Incident se dogodio u srijedu sat vremena prije početka revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Basela i PAOK-a, koja je igrana na stadionu St. Jakob-Park.

Iz baselske policije u četvrtak su saopštili da je grupa od dvadesetak muškaraca, među kojima su neki imali zastave FC Basel, koristila neodređene predmete u napadu na pedesetak grčkih navijača koji su bili u lobiju ili ispred hotela. Povrijeđene su četiri muške osobe i 15-godišnja djevojčica. Jedan od povrijeđenih morao je biti odvezen u bolnicu da mu se ukaže medicinska pomoć.

Napadači su pobjegli sa mjesta događaja, a policija je uputila apel javnost da joj dostave eventualne slike ili videosnimke incidenta.

PAOK je sinoć deklasirao Basel pobijedivši sa 3:0, što mu je nakon trijumfa 2:1 u Solunu bilo sasvim dovoljno za plasman u treće kolo kvalifiacija za Ligu šampiona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije