Fudbalski as / Pele ponovo u bolnici

06. 09. 2021. u 22:08:00 AA

Shares: 0

Slavni brazilski fudbalski as Pele hospitaliziran je u Sao Paulu i podvrgnut operativnom zahvatu nakon što su rutinski testovi otkrili da ima zdravstvene probleme.

Iako je 80-godišnji Pele hospitaliziran 31. augusta, njegova porodica i bolnica “Albert Einstein“ nisu prvobitno objavili tu informaciju.

Tek danas je osoblje Peleovog ureda potvrdilo na društvenim mrežama da najpoznatiji brazilski fudbaler svih vremena ima tumor na desnom kolonu i da je operiran.

“Prošle subote imao sam operaciju za uklanjanje sumnjive lezije na desnom crijevu“, navodi se u Peleovoj poruci.

Pele je saopćio da je operacija bila još jedna pobjeda u njegovom životu i da je optimista da će i ovaj meč završiti s osmijehom na licu.

Rukovodstvo bolnice je potvrdilo informacije u medicinskom biltenu objavljenom ubrzo nakon toga.

“Tumor je identifikovan tokom rutinskih kardiovaskularnih i laboratorijskih ispitivanja i materijal je poslat na patološku analizu“, navodi se u izvještaju.

Peleov bivši menadžer Joe Fraga je za brazilske medije izjavio da nema razloga za brigu jer Pele nije teško bolestan.

Pele, odnosno Edson Arantes do Nascimento, primljen je prošlog utorka u bolnicu “Albert Einstein“ u Sao Paulu, na rutinske godišnje preglede. Prošle godine nije mogao obaviti takve preglede zbog pandemije COVID-19.

Pele je tom prilikom na društvenim mrežama napisao da je dobro i da je riječ o rutinskim pregledima.

“Neka znaju da neću igrati sljedeće nedjelje!“, našalio se Pele u toj poruci.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA