Istraga pokazala da je Maradona neadekvatno liječen

0
Radiosarajevo.ba
Istraga pokazala da je Maradona neadekvatno liječen
Foto: EPA-EFE / Diego Maradona

Nogometna ikona Diego Armando Maradona napustio nas je prije nešto više od pet mjeseci nakon srčanog udara u svom domu u Buenos Airesu.

Njegova smrt podigla je medijsku prašinu nakon što je u medije izašla informacija kako legendarni nogometaš nije zbrinut na adekvatan način od strane svojih njegovatelja pa je argentinsko Tužiteljstvo ubrzo i pokrenulo istragu protiv njegovog osobnog ljekara i ostalih uključenih u njegovu njegu., piše 24sata.hr.

"Akcija zdravstvenog tima zaduženog za liječenje Diega Armanda Maradona bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena, navodi se u izvještaju ljekarske komisije 30. aprila".

U izvještaju se, također, navodi da se Maradonino zdravstveno stanje naglo pogoršalo oko 12 sati prije smrti.

"Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00.30, 25.11.2020", navodi se u izvještaju.

I ptice na grani znaju da je Argentinac volio razuzdani život u kojem se dugi niz godina borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a to ga je u konačnici i koštalo života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije