... / Peleov oproštaj od Maradone: Jednog dana u raju, igrat ćemo u istom timu

03. 12. 2020. u 10:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Brazilska fudbalska legenda Pele žali zbog smrti velikog maga najvažnije sporedne stvari na svijetu Diega Maradone.

Pele je jučer posvetio Maradoni posebnu i veoma emotivnu poruku koju je napisao na svom zvaničnom Facebook profilu.

Maradona je preminuo u srijedu 25. novembra, nakon zdravstvenih komplikacija.

"Danas je sedmi dan kako si nas napustio. Mnogi ljudi su voljeli da porede nas i naše živote. Bio si genije koji je začarao svijet. Mađioničar sa loptom u nogama. Prava legenda i iznad svega toga, za mene ćeš uvijek biti veliki prijatelj, sa još većim srcem. 

Danas, znam da bi svijet bio bolji kada bismo mogli manje da poredimo jedan prema drugom i da možemo više da se divimo jedan drugom. Stoga, hoću da kažem da si neuporediv. Tvoja putanja je označena iskrenošću. I na svoj unikatan i poseban način si nas naučio da moramo naučiti da kažemo 'volim te' mnogo više i češće. Tvoj prerani odlazak mi nije dopustio da ti to kažem, pa ću morati da napišem: volim te, Diego.

Moj veliki prijatelju, hvala ti na cijelom našem putovanju. Jednog dana, u raju, igraćemo zajedno u istom timu. I to će biti prvi put da ću podići pesnicu uvis u znak trijumfa na terenu, a da ne slavim gol. To će biti jer konačno mogu opet da te zagrlim", napisao je Pele.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA