Peh za pehom: Platili ga sto miliona eura, za sada skuplja samo povrede

0
Radiosarajevo.ba
Peh za pehom: Platili ga sto miliona eura, za sada skuplja samo povrede
Foto: EPA-EFE / Eden Hazard

Vezni igrač belgijske nogometne reprezentacije i Real Madrida Eden Hazard (29) ponovo se povrijedio i neće ga biti na terenu najmanje tri sedmice.

Hazard se povrijedio u 28. minuti subotnjeg ogleda protiv Alavesa, a iz kluba su objavili kako mu je dijagnosticirana ozljedapovredaenjivati," objavio je Real, no španski mediji nagađaju kako će pauza trajati barem tri sedmice.

Hazard je na Santiago Bernabeu stigao 2019. iz Chelsea za čak 100 miliona eura, no u Realu za sada skuplja jedino povrede.

Ovo mu je već osma povreda u Realu, a do sada je propustio već 35 utakmica, piše Jutarnji list

Sigurno ga neće biti niti u utorak u susretu Lige prvaka protiv Šahtara, u subotu protiv Seville, a propustit će i završnu utakmicu skupine Lige prvaka protiv Borussije iz Monchengladbacha 9. decembra, kao i gradski derbi protiv Atletica 12. prosinca.

U prvoj sezoni u Španjolskoj odigrao je samo 22 susreta u svim takmičenjima postigavši samo jedan pogodak. Odmah po dolasku je zbog povrede koljena propustio tri utakmice, a u decembru prošle godine je zbog ozljede fibule pauzirao više od tri mjeseca.

Ove sezone propustio je prvih osam utakmica zbog problema s mišićima, a još jednu zbog koronavirusa.

Sutrašnji okršaj Reala i Šahtara u ponudi je sportske kladionice MOZZART.

Na pobjedu Šahtara kvota je 7.75, a Reala 1.40. Kvota za remi je 4.80

Kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije