Partizan preko Zvezde do finala Kupa Srbije

AA
Partizan preko Zvezde do finala Kupa Srbije
Foto: EPA-EFE / Partizan-Crvena zvezda

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije pobijedivši večeras najvećeg rivala Crvenu zvezdu rezultatom 1:0.

Pred čak 15.000 gledalaca na stadionu Partizana u Beogradu viđena je dobra utakmica u polufinalu Kupa Srbije, kako i dolikuje vječitom derbiju. U prvom dijelu igre “crveno-bijeli“ su bili nešto bolji rival, a najbolju šansu imala je po isteku 45. minute. El Fardou Ben je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Vladimir Stojković uz pomoć stative zaustavio njegov pokušaj. No, lopta se odbila do jednog igrača Zvezde koji trese mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

I u nastavku je viđeno dosta uzbuđenja. Od samog starta timovi su se smjenjivali u napadima, ali je Partizan uspio prvi doći do prednosti. Sjajan prodor i dodavanje Sadikua u 58. minuti iskoristio je Bibras Natha i pogodio za vodstvo 1:0. Do kraja “crno-bijeli“ su uspjeli sačuvati mrežu i zajedno sa navijačima proslaviti plasman u finale Kupa Srbije.

U prvom polufinalnom duelu, koji je također, igran danas, Vojvodina je u gostima savlada Čukarički rezultatom 1:0 i plasirala se u finale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije