Protest rodbine i navijača Partizana: Tužilaštvo izigralo povjerenje građana

Srna
Protest rodbine i navijača Partizana: Tužilaštvo izigralo povjerenje građana

U Bijeljini je danas održan protest zbog oslobađajuće presude Okružnog suda za dvojicu osumnjičenih u slučaju ubistva navijača Partizana Aleksandra Pantića (30) u septembru 2018. godine.

Sestre ubijenog Pantića, Danijela i Aleksandra i navijači Partizana, ostavili su vijenac i drveni krst ispred zgrade Okružnog tužilaštva Bijeljina na čiji su rad ogorčeni, a okupljeni na trgu izvikivali su ime ubijenog i tražili pravdu za njegove ubice.

Porodica i prijatelji očekuju da će pritisak javnosti pomoći u njihovoj borbi za pravdu i kažnjavanje ubica.

Sestre su rekle novinarima da Pantić nije ubijen u dogovorenoj tuči navijača nego u napadu iz zasjede navijača Crvene zvezde u kojem su koristili metalne šipke i drvene palice, zbog prethodnog sukoba oko brisanja navijačkih grafita u gradu.

"Ako ovo brutalno ubistvo ostane nekažnjeno, to će biti dokaz selektivne pravde i drugo ubistvo mog brata za koje su odgovorne pravosudne institucije", poručila je Pantićeva sestra Danijela, tvrdeći da je loš rad tužilaštva doveo do oslobađajuće presude.

Aleksandra Pantić je izjavila da je porodica pružila povjerenje tužilaštvu i da su oni izigrali i njihovo i povjerenje svih građana RS-a, te je optužila tužilaštvo za "nerad, traljavu istragu, skrivanje dokaza i namiještanje svjedoka".

Marko Zarić (23) i Petar Bujinović (23) iz Bijeljine oslobođeni su 20. maja optužbi za ubistvo Aleksandra Pantića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije