Paolo Maldini dobio ponudu engleskog velikana?

0
Radiosarajevo.ba
Paolo Maldini dobio ponudu engleskog velikana?
Foto: EPA - EFE / Paolo Maldini

Legendarni fudbaler Milana i bivši italijanski reprezentativac Paolo Maldini dobio je ponudu da postane sportski direktor Newcastle Uniteda.

Kako prenosi Gazetta delo Sport, on bi na toj funkciji trebalo da zamijeni Dana Ashwortha, nekadašnjeg direktora FA Engleske i Brightona, koji ima ponudu Manchester Uniteda.

Velikan s 'Old Trafforda' spreman je da plati i obeštećenje od 10 miliona eura za Ashwortha, dok Newcastle traži 20 miliona, s obzirom na to da ima ugovor do 2026. godine.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Maldini je cijelu igračku karijeru proveo u Milanu, bio je i sportski direktor 'Rossonera', a nedavno je odbio unosne ponude iz Saudijske Arabije. Ipak, sa Saudijskom Arabijom bi mogao da bude tijesno povezan ukoliko prihvati ponudu engleskog premijerligaša, prenosi SCSport.

Podsjetimo, Paolo Maldini je skupio 902 nastupa za AC Milan od 1984. do 2009. godine, a osvojio je sedam titula prvaka Italije, pet titula prvaka Europe, a odigrao je i 127 utakmica u dresu reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije