Otkrivena najveća tajna u historiji Reala: Poznato zašto je otišao Zidane

Radiosarajevo.ba
Otkrivena najveća tajna u historiji Reala: Poznato zašto je otišao Zidane
FOTO: EPA / Bale i Zidane

Ramon Calderon, bivši predsjednik Real Madrida, medijima je otkrio zanimljivu informaciju o vjerojatno najvažnijem trenutku u novijoj historiji ovog madridskog kluba.

Riječ je o odlascima Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda iz kluba prošlog ljeta.

Calderon tvrdi kako je odluka sadašnjeg predsjednika tog kluba, Florentina Pereza, o prodaji Ronalda Juventusu uzrokovala odlazak Zidanea, nakon što je ovaj trofejni dvojac tri godine zaredom osvajao naslov prvaka Europe.

Ramon Calderon, bivši predsjednik Real Madrida - undefined

TheWorldNews: Ramon Calderon, bivši predsjednik Real Madrida

“Zidane je insistirao da Perez proda Garetha Balea i zadrži Ronalda. Umjesto toga, Perez je napravio suprotno. Prodao je Ronalda, a ostavio Balea u klubu. Zidane je zapravo želio imati veću samostalnost i pravo na odlučivanje u dovođenju i prodaji igrača, ali su njegove sugestije jednostavne bile ignorirane. Baš zato je odlučio otići i donio je pravu odluku”, izjavio je Calderon, koji je na čelu Reala bio od 2006. do 2009. Godine, prenosi magazin AS.

Odluku su Zidane i Ronaldo navodno usuglasili nakon finala Lige prvaka u maju prošle godine, kada je postalo jasno da Perez ne namjerava ispuniti Ronaldove uvjete i najveću zvijezdu zadržati u klubu.

Gareth Bale, nekad najskuplji igrač svijeta, ove je sezone zabio tek četiri gola i ponovo je izvan konkurencije zbog povrede, po 28. put u svojih pet godina u klubu iz Madrida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije