Osmina finala Lige Prvaka: Milan i Bayern imaju prednost iz prvog susreta

1
Radiosarajevo.ba
Osmina finala Lige Prvaka: Milan i Bayern imaju prednost iz prvog susreta
Foto: Twitter / Messi, Mbappe

U srijedu se u Minhenu i Londonu igraju dva uzvratna susreta osmine finala Lige Prvaka. 

Tottenham će pokušati nadoknaditi zaostatak iz susreta koji se odigrao prije tri sedmice, kada je Milan slavio minimalnu pobjedu golom Brahima Diaza.

Bayern je u prvom susretu u Parizu napravio važan korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige Prvaka, a jedini strijelac na utakmici bio je Kingsley Coman.

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

Tottenham - Milan

Tim iz Londona u subotu je u engleskoj Premier ligi doživio poraz od Leicestera, a prethodno je ispao iz FA Cupa od Sheffield Uniteda. Ni Milan se nije proslavio u posljednjem kolu domaće lige, s obzirom da je u subotnjem duelu protiv Fiorentine prekinuo niz od četiri pobjede.

U Milanu se situacija sa povredama popravila u posljednjih nekoliko sedmica. Za duel s Tottehamom, Stefano Pioli će na raspolaganju opet imati Florenzija i Girouda, a spreman je i Leao. Brahim Diaz je također riješio problem sa istegnućem koljena, a očekuje da će protiv Tottenhama zaigrati i Rade Krunić.

U timu Tottenhama neće biti Bentancura, Llorisa, Bissoume i Sessegnona koji su van stroja zbog povrede, dok Eric Dier neće nastupiti zbog žutih kartona.

Vjerovatno će Tottenham izaći u sastavu: Forster; Romero, Lenglet, Davies; Emerson, Hojbjerg, Skipp, Perišić; Kuluševski, Kane, Son.

Za Milan bi trebali zaigrati: Maignan; Kalulu, Kjaer, Tomori; Saelemaekers, Krunic, Tonali, Hernandez; Diaz, Giroud, Leao.

/ Anketa

Ko će pobijediti u vječitom derbiju Premijer lige BiH
Rezultati

Bayern - PSG

U timu Bayerna neće biti Pavarda koji je suspendovan zbog kartona, a umjesto njega bi trebao zaigrati Josip Stanišić. Sadio Mane je najavljen u timu, ali se očekuje da će početi sa klupe.

Sa druge strane, dobra vijest za Parižane je povratak Mbappea u startnu postavu koji je u prvom susretu morao početi sa klupe. Međutim, ovaj put zbog problema sa koljenom u timu PSG-a najvjerovatnije neće biti Neymara.

Oba tima u utakmicu Lige Prvaka ulaze nakon dobrih rezultata u domaćim ligama u subotu. Bayern je pobjedio na gostovanju kod Stuttgarta, a PSG je sa 4 gola ispratio Nantes.

Mbappe je nakon ligaške utakmice sa Nantesom postao najbolji strijelac PSG-a svih vremena. Večeras se očekuje u napadu zajedno sa Messijem, s obzirom da tim iz Pariza mora nadoknaditi gol zaostatka da bi se plasirao u četvrtfinale.

Međutim, da to neće biti lako govori i podatak da se još od sezone 2010/11 nije se desilo da Bayern ispadne iz Lige prvaka nakon što pobjedi u prvom susretu.

Očekuje se da će Bayern zaigrati u sastavu: Sommer; Stanišić, Upamecano, De Ligt; Coman, Kimmich, Goretzka, Davies; Sane, Musiala; Choupo-Moting

U početnom sastavu PSG-a trebali bi se naći: Donnarumma; Pereira, Marquinhos, Ramos; Hakimi, Ruiz, Verratti, Vitinha, Mendes; Messi, Mbappe

Liga prvaka: Chelsea poslao kući Dortmund, Benfica deklasirala Brugge

Liga prvaka: Chelsea poslao kući Dortmund, Benfica deklasirala Brugge

Obje utakmice počinju u 21 sat, a direktan prenos se može gledati na Areni Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije