Osim: Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji, samo je pitanje vremena

Anadolija
Osim: Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji, samo je pitanje vremena
Ivica Osim, počasni predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i jedan od najvećih autoritet u fudbalu u regionu primio je predstavnike Internacionalne fudbalske mreže Footgoll.

S njima je razgovarao o unapređenju fudbala posebno kada je u pitanju komunikacija među ljubiteljima ovog sporta.

Osim je rekao da fudbal može odigrati značajnu ulogu u povezivanju pokidanih spona među svima koji vole fudbal u regiji i biti integrirajući faktor među ljudima.

”Footgoll u tom procesu također može imati značajnu ulogu”, rekao je Osim, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

”Važno je pratiti trendove i mi smo talentovano područje za fudbal, o tome nema sumnje. Međutim, fudbal je danas brži, napravljena je nauka od toga i vodi se računa o svakom detalju. Ništa ne može bez talenta, ali trening i brzina su jako važni i jedan brz igrač nekom klubu može donijeti prednost na terenu.”

Osim je pažljivo pregledao sve mogućnosti koje nudi ova jedinstvena socijalna mreža i dao punu podršku Footgollu.

”Drago mi je da se uključuju ljudi iz cijelog svijeta na Footgoll i to je dobro”, naglasio je Osim, istaknuvši:

”Dobro bi bilo da se uključe i naši klubovi, igrači, navijači i svi koji vole fudbal, ali da se uključe zbog sporta i fudbala, a ne drugih razloga koji mogu biti negativni. Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji, samo je pitanje vremena. Ovo što sam vidio može dati doprinos razvoju fudbala i kao takvog ga treba koristiti”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije