Opredjeljenje da reprezentacija nastavi igrati na Bilinom polju

Fena
Opredjeljenje da reprezentacija nastavi igrati na Bilinom polju
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas s predstavnicima Fudbalskog saveza BiH, predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom „Trening centra“ Alijom Porčom.

Tema razgovora bila je nastavak uspješne saradnje Zenice i ovog saveza.

Istaknuto je da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, da su zajednički realizovani brojni projekti, koji su imali za cilj unapređenje sportske infrastrukture i razvoja sporta uopće.

Predstavnici Saveza su najavili da su i dalje opredijeljeni da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu "Bilino polje" i Trening centru na Crkvičkom brdu, a gradonačelnik Kasumović je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projekatima koje Fudbalski savez planira realizovati u partnerstvu sa gradskom upravom.

"Sa rukovodstvom NSBiH danas smo dogovorili nastavak saradnje kada je u pitanju korištenje stadiona Bilino polje i Trening centra, a Zmajevi i navijači naše reprezentacije uvijek su rado viđeni u Zenici", kazao je Kasumović.

Istakao je da daje punu podršku završetku započetih radova na stadionu Bilino polje, u skladu sa zahtjevima FIFA-e i UEFA-e, a koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine.

Razgovarano je i o realizaciji dugoročnih planova Saveza, jer je u planu proširenje Trening centra FSBiH u Zenici, koje podrazumijeva izgradnju trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta "gnijezda Zmajeva".

U Zenici su davno prepoznali dobre namjere Fudbalskog saveza i predsjednik Elvedin Begić i njegovi saradnici dobili su uvjerenja da će gradska uprava pomoći u realizaciji svih planiranih projekata, koji su od značaja za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije