Trofej dodijeljen posthumno: Chapecoense postao prvak južnoameričkog kupa

Radiosarajevo.ba
Trofej dodijeljen posthumno: Chapecoense postao prvak južnoameričkog kupa
Nakon stravične nesreće u kojoj je stradala većina fudbalera Chapecoensea, brazilskog predstavnika u finalu Kupa Sudamericana, južnoamerička fudbalska asocijacija odlučila je da ovom klubu dodijeli titulu prvaka Kupa.

Kako prenosi ESPN, članovi ove CONMEBOL fudbalske asocijacije obratili su se javnosti jednim saopćenjem, kazavši kako je ovo posthumno odavanje počasti žrtvama fatalne nesreće koja je ražalostila cijeli fudbalski svijet.

Sve ovo rezultat je prijedloga kolumbijskog kluba Atletico National, drugog učesnika finala Kupa Sudamericana, kojem su na gostovanje putovali igrači Chapecoense kada se dogodila stravična nesreća. Ovaj potez čelnika kolumbijskog kluba pohvalio je cijeli svijet, a svi su mogli posvjedočiti velikoj solidarnosti ova dva kluba koja je nastupila u danima nakon tragedije.

"Za CONMEBOL nema većeg primjera fer pleja, te duha mira i razumijevanja od onog što su učinili čelnici Atletico Nationala", ističe se u saopćenju južnoameričke fudbalske asocijacije.

Ova informacija, ipak, nije obradovala ljude u Chapecoenseu, ali budući da pobjednik Kupa Sudamericana već naredne sezone učestvuje u Kupu Libertadores, direktor Chapecoensea najavio je da kreće renoviranje kluba i da će se spremati za narednu sezonu, jer jedino što može tugu odagnati iz njihovog grada jeste fudbal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije