Opća tuča u finalu Kupa Srbije: Pa slavlje nakon pobjede Zvezde i skidanje gaća

4
Radiosarajevo.ba
Opća tuča u finalu Kupa Srbije: Pa slavlje nakon pobjede Zvezde i skidanje gaća
PrtScr / Tuča na derbiju

Crvena zvezda i Partizan večeras su na Marakani odigrali finale Kupa Srbije, a na kraju je do trofeja nakon penal-drame stigao sastav crveno-bijelih! Nakon izvođenja penala Zvezda je bila bolja sa 4:3.

U regularnih devedeset minuta nije bilo golova, isti slučaj je bio i sa dodatnih pola sata igre u produžecima, pa se pristupilo izvođenju penala.

Natcho je otvorio penal seriju i bio siguran za 1:0, a onda je pogodio i Rodić za 1:1. Potom su precizni bili Živković i Pankov, a onda Stevanović i Krstović za 3:3.

Potom je u obračun s Krstovićem, koji je prišao i počeo da ga provocira, ušao golman Partizana Stojković. Iskusni čuvar mreže tada gura loptu u lice mladog Zvezdinog igrača i potom dobija svoj drugi žuti karton na meču. Nastao je pravi haos na terenu na koji su utrčali i svi sa klupa i počeo je okršaj.

Stojković nakon toga nije isključen s utakmice, a potom je u narednoj seriji udarac Jojića odbranio Borjan na golu Zvezde. Nikolić je potom doveo u vodstvo crveno-bijele pošto je pogodio za 4:3.

Sve je gotovo bilo kada je nakon toga Borjan odbranio penal i Štuliću, pa je završilo 4:3 u penalima.

Zvezda je tako osvojila duplu krunu, a naknadno je objašnjeno da je prethodno došlo do promjene pravila te da se od tada regularni tok utakmice i penal serija gledaju odvojeno. Iz tog razloga Stojković nije isključen nakon što je dobio drugi žuti karton.

A nakon što je Zvezda osvojila duplu krunu, atmosfera je eksplodirala, igrači su potrčali da slave.

Gobeljić je skinuo gaće ispred golmana Partizana Vladmira Stojkovića kao odgovor na njegovu izjavu prije finala Kupa.

"Šta god da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni", izjavio je Stojković uoči derbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije