Olimpik nemoćan na Koševu: Sarajevo s pola snage došlo do trijumfa

3
Radiosarajevo.ba
Olimpik nemoćan na Koševu: Sarajevo s pola snage došlo do trijumfa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Olimpik

Fudbaleri Sarajeva u potpunosti su opravdali ulogu favorita i praktično s pola snage došli do trijumfa nad fenjerašem Olimpikom.

Od samog starta bilo je jasno da će ovaj meč biti igra mačke i miša.

Golman gostiju Hadžić lako je ukrotio pokušaje Miličevića i Handžića u uvodu susreta, ali je kapitulirao u 26. minuti.

Benjamin Tatar je iskoristio grešku Milovića, koji je neoprezno pokušao glavom dodati loptu u ruke Hadžića nakon ubačaja sa strane, ali fudbaler bordo tima se našao na pravom mjestu i jednim dodirom ubacio loptu u mrežu Olimpika, pored nemoćnog vratara gostiju. Bio je to osmi gol Tatara ove sezone u Premijer ligi BiH.

Do kraja poluvremena Sarajevo je imalo još nekoliko pristojnih šansi, gosti nijednom nisu šutirali u okvir gola. Ipak, rezultat se nije mijenjao do odlaska ekipa na odmor.

FK Sarajevo - FK Olimpik - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: FK Sarajevo - FK Olimpik

U nastavku ista slika.

Bordo tim je imao terensku inicijativu i stvarao šanse, nogometaši Olimpika su se mučili da uopšte pređu centar s loptom. Matthias Fanimo u 51. minuti nije iskoristio dobru šansu (kada je malo bio i sebičan), ali jeste onu koja je uslijedila sedam minuta kasnije, piše scsport.ba

Odlično se probio po strani Tatar i servirao loptu Englezu, a brzonogi ofanzivac Sarajeva rutinski poentirao za 2:0.

Do kraja susreta nastavila se opsada gola gostiju, koji su imali tek nekoliko slabašnih pokušaja prema Kovačeviću. Rezultat se ipak nije mijenjao, s novom pobjedom bordo tim je prvom pratiocu Željezničaru pobjegao na sedam bodova razlike, dok je Olimpik ostao zakucan za dno premijerligaške tabele.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije