Željezničar i Sloboda na Grbavici podijelili bodove

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar i Sloboda na Grbavici podijelili bodove
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Željezničar - Sloboda

Željezničar je u 15. kolu Premijer lige BiH na Grbavici dočekao Slobodu, a na kraju u ovom jako dobrom meču pobjednika nije bilo (2:2).

Plavi su po ko zna koji put katastrofalno ušli u meč. Sloboda je već u prvoj minuti pogotkom Kurtalića nakon kornera došla do vodstva od 0:1.

Zatim je krenula opsada gola tuzlanskog tima. Redale su se šanse, Bekrić je pogodio stativu iz sjajne pozicije, a gosti su spašavali i sa gol-linije.

Nakon brojnih šansi u 22. minuti Željezničar ipak stiže do poravnanja. Šut Štilića u gol skreće Juričić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sloboda je četiri minute kasnije umalo povela. Odbrana Željezničara poklanja loptu Husejinoviću, a ovaj pogađa prečku.

Do kraja jako dobrog prvog poluvremena domaći tim još dva puta pokušava ugroziti protivnički gol, ali rezultatske promjene nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku meča je Željezničar nešto pokušavao u fazi napada, ali ponovo im je falila završnica. Sloboda je šanse čekala iz kontre, a u 69. minuti su je umalo i dočekali no udarac Husejinovića ide pored gola. Zabili su gosti u 73. minuti i pogodak nakon kontre, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Dvije minute kasnije Željezničar je poveo. Bila je to lijepa akcija Bekrića, Boje i Štilića, a ovaj zadnji sjajno pogađa za prednost domaćeg tima od 2:1.

Samir Bekrić je u 82. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika. Iz odlične situacije je ofanzivac Plavih šutirao pored gola i propala je velika šansa. Sloboda je uzvratila šansom četiri minute kasnije, ali je Uzelac sa samo nekoliko metara uspio da promaši prazan gol, piše scsport.ba

Ipak, u 89. minuti Sloboda dolazi do drugog gola. Mladi Adi Alić je povaljao odbranu domaćeg tima i pogodio je za konačan rezultat susreta 2:2.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Željezničar - Sloboda 2:2

Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Alispahić, Milićević, Bojo, Ikić, Bekrić.

Sloboda: Golubović, Devedžić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije