Ogorčenje u Eintrachtu: Prevara Gojka Cimirota koštala nas je poraza

J. M.
Ogorčenje u Eintrachtu: Prevara Gojka Cimirota koštala nas je poraza
Foto: Bild / Zbunjeni sudija Jug s igračima u 69. minutu

U utakmici 4. kola F-grupe Lige Europe, fudbaleri Standarda iz Liježa pobijedili su Eintracht Frankfurt 2:1. Jedan od najzapaženijih igrača na terenu bio je Gojko Cimirot, bh. reprezentativac u redovima belgijskog kluba, koji je direktno utjecao na rezultat i izazvao ljutnju u taboru protivnika.

O čemu je riječ? Igrao se 69. minut meča na stadionu Maurice Dufrasne, kada je pri rezultatu 1:1, branič Standarda Konstantinos Laifis grubo zaustavio napadača Eintrachta Sebastiana Rodea.

Sudija Matej Jug iz Slovenije našao se u dilemi: Da li je Laifis bio posljednji igrač, odnosno da li da Kipraninu pokaže žuti ili crveni karton. No, kako god da ga sankcionira, Standard je trebao ostati s igračem manje na terenu, jer je Laifis već imao žuti karton.

Dok se Jug konsultovao s pomoćnikom, nastala je mala konfuzija, a kada je sudija odlučio pokazati žuti karton, pred njega je izašao Gojko Cimirot i na jeziku koji obojica razumiju ukazao da "priznaje" faul koji je napravio.

Varka je uspjela: Sudija Jug je zaboravio ko je napravio prekršaj na Rodeu, umjesto Laifisu pokazao žuti karton Cimirotu koji dotad nije bio zapisan. Na nesreću igrača njemačkog tima, u Europa ligi nema VAR tehnologije, sudijsku grešku nije moguće ispraviti.

Standard je ostao s 11 igrača na terenu i u sudijskom vremenu stigao do pobjede golom Lestiennea.

"Cimirot je iskoristio zbunjenost sudije, pričali su istim jezikom. To je dio fudbala", rekao je Renaud Emond, igrač Standarda, dok su u taboru Eintrachta bili ljuti.

"Ako već nije želio dati direktni crveni, morao je pokazati drugi žuti karton igraču koji je napravio prekršaj. S igračem više ne bismo izgubili", poručio je rezignirani trener Eintrachta Adi Hütter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije