Suze u Maksimiru: Nevjerovatno šta je prokockao Dinamo

Radiosarajevo.ba
Suze u Maksimiru: Nevjerovatno šta je prokockao Dinamo

Četvrto kolo Lige prvaka zaključeno je utakmicama u grupama A, B, C, D nakon kojih su Juventus, Bayern i PSG osigurali plasman u osminu finala. Nama najzanimljivije su bile utakmice klubova iz bivše Jugoslavije, pogotovo zagrebačkog Dinama koji je protiv Šakhtara prokockao pobjedu koja bi ga skoro sigurno odvela u osminu finala.

Grupa A

PSG i Real su opravdali ulogu favorita i s lakoćom pobijedili Brugge i Galatasaray. Navijače "Kraljevskog kluba" može radovati što su strijelci najzad podesili nišanske sprave i s pola tuceta golova (Rodrygo 3, Benzema 2, Ramos) ispratili turskog šampiona.

Rezultati: PSG – Clube Brugge 1:0, Real Madrid – Galatasaray 6:0

         

Rezultati by SofaScore

          

Grupa B

Iako su navijači Crvene zvezde prizivali ponavljanje prošlogodišnjeg čuda protiv Liverpoola, Tottenham se prošetao prepunom Marakanom i slavio 4:0. Zanimljivo da je dva gola postigao Korejac Son za kojeg se nije znalo hoće li uopšte igrati nakon što je doživio šok u nedjeljnjoj utakmici Premier lige.

Rezultati: Bayern – Olympiacos 2:0, Crvena Zvezda – Tottenham 0:4

         

Rezultati by SofaScore

          

Grupa C

Euforija pa suze u Maksimiru. U utakmici koja je vjerovatno odlučivala o drugom mjestu u grupi i prolasku u osminu finala, Dinamo je igrao neriješeno sa Šakhtarom 3:3. Ukrajinci su poveli golom Patricka  (13), ubrzo je poravnao Petković (25). U nastavku su obje ekipe ostale s igračem manje nakon isključenja Mora i Marlosa, a u finišu su Ivanušec i Olmo pogodili za 3:1. Činilo se da je sve gotovo, no Ukrajinci su u sudijskom vremenu najprije smanjili (Moraes), a u 98. minutu poravnali iz jedanaesterca (Tete). 

Rezultati: Dinamo – Šakhtar 3:3, Atalanta – Manchester City 1:1.

         

Rezultati by SofaScore

       

Grupa D

U Moskvi je Juventus je po ko zna koji put u sudijskom vremenu stigao do pobjede golom Coste i osigurao plasman u nokaut fazu. I pored neočekivanog poraza u Leverkusenu, skoro je izvjesno da će se "Staroj dami" pridružiti madridski Atletico. 

Rezultati: Lokomotiova Moskva – Juventus 1:2, Bayer Leverkusen – Atletivo Madrid 2:1.

       

Rezultati by SofaScore

          

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije