Poruka Željezničara o utakmici Goražde-Velež

Radiosarajevo.ba
Poruka Željezničara o utakmici Goražde-Velež
Arhiv / Mostarci strahuju u neregularnost završnice prvenstva u Prvoj ligi FBiH
O situaciji nastaloj nakon utakmice Goražde-Velež odigranoj u posljednjem kolu Prve lige FBiH, oglasio se i višestruki prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine - Željezničar.

Plavi sa Grbavice su apelovali nadležnim organima da preuzmu sve određene mjere kako bi sačuvali regularnost takmičenja Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, ali i ostalih fudbalskih natjecanja u našoj zemlji dodavši:

"Podstaknuti posljednjim dešavanjima u bosanskohercegovačkom fudbalu vezanih za nezadovoljstvo pojedinih klubova sa bogatom tradicijom na regularnost takmičenja i suđenje na utakmicama, Fudbalski klub Željezničar se osjeća odgovornim da apeluje na nadležne organe da preuzmu određene mjere kako bi pobjednika na terenu odlučivala jedino igra dvije ekipe na terenu".

Iz ovog klub su poručili i to da ne žele da se bosanskohercegovački fudbal u medijima u regionu, ali i šire, prezentuje eventualno spornim sudijskim odlukama na utakmicama, nego lijepim pričama poput one jučerašnje iz Konjica sa susreta četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Naglasili su i to da žele sreću svim klubovima u borbi za ostvarivanje svojih ciljeva, te da se  nadaju se da će se borba za njih voditi samo na zelenom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije