Nogometni savez BiH reagirao na utakmicu Goražde - Velež

Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH reagirao na utakmicu Goražde - Velež
PrtScr / Brojne sporne situacije na utakmice Goražde - Velež

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja.

"Komitet za sudije i suđenje NS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije.

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici.

NS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS/FS BiH i NS Federacije", navodi se u saopćenju Nogometnog saveza BiH.

Više o temi Goražde - Velež možete pročitati OVDJE.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije