Raspada li se Prva liga FBiH? Nakon Selimotića, stigla još jedna ostavka

A. S.
Raspada li se Prva liga FBiH? Nakon Selimotića, stigla još jedna ostavka
Arhiv / Mostarci strahuju u neregularnost završnice prvenstva u Prvoj ligi FBiH

Nepravda, velika nepravda, koja je učinjena Fudbalskom klubu Velež posljednjih dana, dovela je do niza reakcija u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, da smo skloni se pitati - raspada li se ovo takmičenje? 

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Komentar Barbareza na Twitteru o utakmici u Goraždu sve govori

Trener Veleža Rahimić sa suzama u očima: Uništili su nas, ne znam šta ću dalje...

Komisija za suđenje i sudije Prve lige FBiH jučer je donijela skandaloznu odluku da se utakmica na kojoj je zabilježeno bezbroj neregularnosti između Goražda i Veleža registrira postignutim rezultatom od 1:0. 

Ono što smo najavili, danas se i dogodilo - Nedim Selimotić, predsjednik Sudijske komisije NSFBiH, podnio ostavku na tu funkciji.

"Podnio sam ostavku odmah nakon vanredne sjednice, jer sam tražio da se sudije sankcioniraju i sve službene osobe sa te sporne utakmice u Gortaždu, kao i kontrolor koji je dao prolaznu ocjenu arbitrima. Ja sam jedini od četiri člana komisije bio ZA i nakon toga sam podnio neopozivu ostavku”, potvrdio je Selimotić za Radiosarajevo.ba.

No, to nije jedina ostavka koja je stigla na adresu Fudbalskog saveza federacije BiH. Savezni nogometni instruktor Željko Drlje, također je na mail FS Federacije BiH poslao neopozivu ostavku, saznaje portal Radiosarajevo.ba

"Odustajem od vršenja dužnosti posmatrača suđenja na Prvoj ligi FBiH. Razlog je što Komisija ne radi po pravila nogometne igre. Po svom nahođenju odlučuje koga i kako treba nagraditi ili kazniti", napisao je Drlje u svojoj ostavci, koja je u posjedu i našeg portala.

Više o temi Goražde - Velež možete pročitati OVDJE.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije