Oglasio se vlasnik Bordo kluba: Sarajevo je predivna priča

0
Anadolija
Oglasio se vlasnik Bordo kluba: Sarajevo je predivna priča
Printscreen / Nguyen Hoai Nam

Vijetnamac Nguyen Hoai Nam, većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, zadovoljan je plasmanom prvaka Bosne i Hercegovine u play-off UEFA Evropa lige.

Naši navijači nisu bili na stadionu, no jesu u našim srcima. Sarajevo je predivna priča”, napisao je Nam na Facebook profilu. 

Fudbaleri Sarajeva sinoć su na zeničkom stadionu ”Bilino polje” pobijedili podgoričku Budućnost (Crna Gora), rezultatom 2:1, u trećem kolu kvalifikacija i plasirali se u play-off UEFA Evropa lige.

U play-offu Sarajevo će, takođe u Zenici jer Olimpijski stadion ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u bh. prijestolnici ne ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, narednog četvrtka (1. oktobra) dočekati slavni škotski Celtic.

Pobjednik tog duela bit će jedan od učesnika grupne faze UEFA Evropa lige čiji će se žrijeb održati 2. oktobra u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu (Švicarska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije