Bili ste veličanstveni: Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, tandem koji nosi Romu

J. M.
Bili ste veličanstveni: Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, tandem koji nosi Romu
"Bili ste veličanstveni", rekao je James Pallotta, predsjednik Rome, svojim igračima kada je ušao u svlačionicu nakon utakmice s Chelseajem na Stamford Bridgeu.

Svima je čestitao ali je pogled zadržao na dvojici fudbalera s Balkana koji su upravo ispisali historiju Rome, piše klupska pagineromaniste.com.

Jedan dolazi iz Sarajeva i u karijeri je zabijao golove praktičnoi svim klubovima osim Chelseaja. Do srijede. Drugi je rođen u Beogradu, ovog ljeta je plaćen pet miliona eura.

To su Edin Džeko i Aleksandar Kolarov – 31-godišnji bh. napadač koji je u srijedu odigrao 100. utakmicu u dresu Rome i 32-godišnji lijevi branič, reprezentativac Srbije. 

Zajedno su učestvovali u 15 od 19 postignutih golova čete Eusebia Di Francesca: 10 golova i 1 asistencija za Džeku, 2 gola i 4 asistencije Kolarova. U srijedu u Londonu uradili su ono što su činili prije nekoliko godina u Manchester Cityju gdje su se dva bivša Jugoslovena prvi put sastala.

Obojica su morali da ućutkaju kritičare: Edin za apatičnu prvu sezonu u dresu Vučice, Aleksandar je trpio uvrede zbog prošlosti u dresu ljutog rivala Lazija.

Trener Di Francesco oduševljen je ex-yu tandemom, kaže da je "Džeko sposoban da postigne gol bilo kome, sretan je u Rimu, a Kolarov je uzoran profesionalac".

Na kladionicama je kvota za prolazak Rome u osminu finala Lige prvaka porasla sa 4,50 na 1,50…

"Obratite pažnju na Rimljane. Džeko je bio zvijezda utakmice Chelsea - Roma. Njegovi golovi bili su prava remek-djela", napisao je engleski Mirror…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije