Određena kazna Mostarcu koji je prijetio smrću Blažu Sliškoviću

0
Radiosarajevo.ba
Određena kazna Mostarcu koji je prijetio smrću Blažu Sliškoviću
Foto: Fena / Blaž Slišković

Mostarcu (31) određen je jednomjesečni pritvor zbog prijetnji smrću Blažu Baki Sliškoviću.

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec, prema osumnjičenom Benjaminu Grbiću (1993.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela "oštećenje tuđe stvari" u stjecaju s produljenim kaznenim djelom 'ugrožavanje sigurnosti više osoba', na štetu članova porodici S. iz Mostara, saopšteno je iz Kantonalnig tužilaštva Mostar.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji s MUP-om HNK - PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Podsjetimo, Mostarac je ranije uhapšen zbog prijetnji smrću Blažu Sliškoviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije