Odović na Kipru: Imamo veći roster, ali mnoge igrače ne poznajem

Radiosarajevo.ba
Odović na Kipru: Imamo veći roster, ali mnoge igrače ne poznajem
Foto: Radiosarajevo.ba / Milomir Odović

 

Nogometaše Željezničara u četvrtak u 19 sati očekuje revanš susret drugog pretkola Europske lige, u kojem Plave s Grbavice na gostovanju očekuje duel protiv Apollona. Prije polaska na Kipar i odmah nakon imenovanja novi trener Milomir Odović dao je intervju za Radiosarajevo.ba u kojem je govorio o izazovu poziva s Grbavice i ekipi.

Na Kipru je za 1921.tv objasnio kako teku pripreme za duel u Nikoziji, te o pozivu voljenog kluba da ponovo preuzme tim. 

"Naravno da mi je veliko zadovoljstvo što sam ponovo na klupi Željezničara, ali činjenica u malo delikatnoj situaciji. Toliko stvari bih htio podijeliti s igračima, ali imamo izuzetno malo vremena, a važan meč", kazao je na početku razgovora Odović.

Poziv koji se ne odbija

Nije mnogo žalio što s timom prošao pripreme, te zbog činjenice da je klub preuzeo kada je sezona već počela.    

"Jednostavno, poziv iz Željezničara se ne odbija. To je prvo. Drugo, mislim da imamo kvalitetnu ekipu, možda i bolju od one koju sam vodio u Europi prije nekoliko godina. Sigurno je da je i roster veći, ima više kvalitetnih igrača. Činjenica je da većinu igrača ne poznajem. Moramo mnogo raditi, više igrati, imati kvalitetan posjed lopte i da iz njega kreiramo šanse i postižemo golove", kaže Odović.

Trener Željezničara je naglasio da nije imao vremena za velike promjene.

"I za mene je ekipa enigma. Toliko bih stvari htio... Imamo samo dva treninga, ne smijem opteretiti ekipu informacijama, a ni fizički. Pokušat ću racionalno pokazati šta očekujem od njih, a to je u svakom slučaju borbenost, kompaktnost i više saradnje. Ekipa Apollona je iskusna, kvalitetna, imaju mnogo stranaca iz zemalja koje su respektabilne nogometne sile. Imamo to u vidu, moramo kvalitetno odigrati i nadam se da ćemo to i učiniti", kazao je Odović.

Trener Plavih je govorio i o samopouzdanju ekipe.

"Pored toga što je nogomet dobro plaćen posao, u osnovi je igra. Ako niste sposobni da sav taj svoj potencijal pokažete na terenu, onda zaista ni ekipa neće biti na onom nivou na kojem bi trebala biti. Još jednom naglašavam, da igrači s naših podneblje imaju mentalitet drugačiji od Islanda. Mi imamo igrače koji znaju igrati, koji su kreativni i nepredvidljivi. To smo slabije koristili u dosadašnjem periodu", istakao je Odović.

Posvećen klubu

 Dodao je i da je moralni efekt bitan za dobre igre.

"Ako samopouzdanje bitno utječete na ekipu da igra dobro, to će se polako vraćati. Samopouzdanje i taj moralni efekt zavise od toga šta možete ustvari na terenu. Ako igrate dobro u kontinuitetu, neće biti problema ni u tom segmentu", podvukao je Odović.

Na kraju intervjua imao je i poruka za navijače...

"I ja sam posvećen potpuno Željezničaru. Navijači znaju da sam igrao 15 godina i da sam bio trener, te da sam posvećen klubu. Velika podrška navijača nam je veliki motiv, ali i velika odgovornost da vratimo Želju tamo gdje mu je mjesto. Željo je poseban u mom životu. Imao sam priliku raditi u drugom klubu, ne može se mjeriti s drugim u kojima sam radio. Naši navijači znaju šta je nogomet, jer je Željezničar klub koji dugo igra na visokom nivou, kako u bivšoj državi, tako i u BiH. veliko zadovoljstvo imam i ovo je velika odgovornost, ali i izazov", naglasio je Odović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije