Krčmarević: Možda je kukavički, ali neko mora preuzeti odgovornost

Radiosarajevo.ba
Krčmarević: Možda je kukavički, ali neko mora preuzeti odgovornost
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slobodan Krčmarević
U Plavom salonu u prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar u Zvorničkoj 27 održana je danas konferencija za medije na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Slobodan Krčmarević.

Sada već bivši šef stručnog štaba ekipe Željezničara saopćio je kako se povlači s mjesta šefa struke ekipe iz Zvorničke 27. 

"Neko treba da preuzme odgovornost za jučerašnju utakmicu, za ovaj poraz. Mislim da je uvijek najodgovorniji trener, to je razlog broj jedan. Razlog broj dva je u nekom mom zaključku da smo se našli u velikom raskoraku između naših želja i ambicija i onoga što imamo i posjedujemo.

To opet pripisujem sebi da nisam odradio neke stvari na najbolji način, mislim na prelazni rok. Ekipa se trebala pojačati još više znajući kakva je ovo liga, da nije nimalo laka, imamo nekoliko vrlo organizovanih protivnika protiv sebe. Izraz poštovanja prema svom predsjedniku i našim navijačima koji imaju opravdane zahtjeve od ove ekipe.

Bio bih licemjeran kada bih rekao da Željo nije veliki klub. Na ovaj stadion kada dođe Real Madrid očekivati je da se pobijedi jer je dovoljno veliki klub. Nisam imao ni najmanji ekces, bio je tu manji verbalni sukob. Možda je dečko dio opozicije, ali ovaj predsjednik je dovoljno jak.

Mnogi potcjenjuju ovo što on radi, ali mi na terenu to ne pratimo dovoljno. Možda će moj čin izgledati kukavički, ali mislim da je predsjednik pošten čovjek. Nisam sreo čovjeka koji toliko voli svoj klub i bilo bi nepošteno s moje strane da dajem neke iluzije. Želim sve najbolje ovoj ekipi, Željo će pored Partizana biti moj klub. Odluka nije vezana ni sa kakvim pritiscima", rekao je Krčmarević.

Krčmarević je objasnio i koje je on igrače doveo u klub.

"Ivana Čurjurića sam ja doveo. Bakrača sam znao kao igrača, trener mora da se ponaša sa budžetom kluba i tako treba da se ponaša. Ja uvijek postavljam velika očekivanja ispred sebe, znamo svi šta je Željin cilj, to je titula i to je najviši mogući cilj. Željo je dovoljno jak da se upusti u borbu za titulu, ali je pitanje može li to ostvariti. Ne želim da to služi meni kao alibi, ali ja sam povukao ovaj korak.

Nedopustivo je da izgubimo od Čelika, ovaj tim naš je jači od Čelika, ali o Apollonu ne bih pričao. Postoje neke razlike, ali za ovo jučer nema razlike. Mislim da za ovo jučer nema opravdanja. Ja sam imao pet zvaničnih utakmica, tri pobjede i dva poraza, ali kada je bila pobjeda, bilo je nezadovoljstvo, nisam osjetio pozitivnost, da dišemo jednim plućima. Možda sam ja kriv za tu situaciju, istakao je sada već bivši trener sarajevskog kluba koji je potom dodao:

"Željo uvijek ima kvalitetnu ekipu, Željo je Željo i sa bilo kojim trenerom će biti u tri-četiri najbolje ekipe. Sigurno da je za neke pretežak dres Želje, mislim da je u pitanju strah. Izaći na prepunu Grbavicu pred publiku koja je vrlo zahtjevna i razumije fudbal, mnogi ne mogu da odgovore tome. Najbolji igraju najbolje pod pritiskom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije