Odlične vijesti za Katalonce: Fantastični napadač će produžiti ugovor

Anadolija
Odlične vijesti za Katalonce: Fantastični napadač će produžiti ugovor
/ FOTO: FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, izjavio je da je sjajni urugvajski napadač i najbolji klupski strijelac prošle sezone Luis Suarez pristao da produži ugovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Suarez bi prema Bartomeu trebao potpis na novi ugovor sa Barcelonom staviti do kraja ove godine.

“Suarez će produžiti ugovor. To je praktično završeno. Ostalo je još nekoliko sitnih detalja. U narednim danima, eventualno sedmicama, objavićemo da je potpisao ugovor. To će biti veliki Božićni poklon. Ne za Luisa, koji već zna da će ostati u klubu, nego za naše navijače i ljubitelje fudbala. Za njih je on veoma važan dio ovog 'trozupca' koji imamo u klubu i koji pomaže da sve funkcioniše u timu. Želimo duži ugovor, a za sada će potpisati do 2022. godine. Moramo se prilagoditi zakonu, koji kaže da ugovor može biti na maksimalno pet godina“, kazao je Baromeu za španske medije.

Ukoliko Suarez zaista potpiše ugovor do 2022. godine na njegovom isteku će imati 35 godina.

Urugvajac je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Liverpoola. Za katalonski klub je odigrao 115 takmičarskih utakmica i postigao 96 golova. Tokom karijere igrao je još za Nacional iz Montevidea, Groningen i Ajax. U dresu reprezentacije Urugvaja nastupio je 90 puta i u 47 navrata zatresao protivničku mrežu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije