Sead Kolašinac na meti dva fudbalska velikana

Radiosarajevo.ba
Sead Kolašinac na meti dva fudbalska velikana
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac večeras neće igrati u susretu posljednjeg šestog kola Evropske lige u Salzburgu. Markus Weinzierl je odlučio odmoriti nekoliko fudbalera među kojima je i Kolašinac.

Odlične igre reprezentativca Bosne i Hercegovine u dresu Rudara iz Gelsenkirchena privukle su pažnju najboljih svjetskih klubova. Ugovor lijevog bočnog našeg nacionalnog tima ističe na kraju tekuće sezone i u Schalkeu čine sve da ga zadrže na Veltins-Areni.

Bit će to izuzetno težak zadatak, jer su za usluge Kolašinca zainteresirani minhenski Bayern i engleski Liverpool, prenose mediji u Njemačkoj. Ako ne produži ugovor sa Schalkeom, nema sumnje da će već od januara krenuti "borba" ovih velikana za našeg reprezentativca.

U Bayernu na toj poziciji bi imao izuzetno jaku konkurenciju u Davidu Alabi, dok bi se u Liverpoolu vjerovatno mnogo lakše izborio s Morenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije