Katalonci žele legendarnog hrvatskog kapitena

Anadolija
Katalonci žele legendarnog hrvatskog kapitena
Anadolija / Camp Nou
Paulo Foseca, trener Shakhtara iz Donetska potvrdio je da se španski šampion Barcelona interesira za hrvatskog fudbalera Darija Srnu, ali i izrazio nadanje da će klub uspjeti zadržati svog kapitena, javlja Anadolu Agency (AA).

Mediji već mjesecima spekuliraju o tome da će Srna uskoro preći u redove Barce, jer navodno pojačanje na poziciji beka Aleix Vidal nije opravdao očekivanja.

“Znam za interes Barcelone. No, nije na meni da donosim odluku. Svjesni smo važnosti Srne za naš tim, ali i za klub uopće. On je mnogo godina kod nas i iskreno se nadam da neće otići“, rekao je Foseca na konferenciji za novinare pred večerašnju utakmicu Lige Evrope protiv domaće Brage.

Srna je 2003. godine iz Hajduka stigao u redove Shakhtara za koji je od tada odigrao 510 takmičarskih utakmica i postigao 49 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske, od kojeg se oprostio nakon EURO 2016, upisao je 134 nastupa uz 22 pogotka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije