Odgađa se derbi Željezničara i Borca? Evo šta je razlog

0
Radiosarajevo.ba
Odgađa se derbi Željezničara i Borca? Evo šta je razlog
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Odgađa se derbi Željezničara i Borca: Evo šta je razlog

Željezničar u narednom, 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, na Grbavici treba da dočeka banjalučki Borac. Međutim, pojavili su se neočekivani problemi za Plave pred ovaj meč.

Naime, zbog Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje uskoro počinje u našoj državi, Grbavica možda i ne bude domaćin duelu Želje i Borca.

Pravila prvenstva, koje će se igrati i u Dolini ćupova, kažu da se za vrijeme njegovog održavanja na stadionu ne mogu igrati utakmice drugih takmičenja, pa je tako moguće da duel Želje i Borca bude i prolongiran.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Naravno, druga opcija je da se utakmica odigra na nekom drugom stadionu, a ostaje da vidimo kako će se čelnici klubova i NSBiH dogovoriti o tome. Sve će biti poznato u ponedjeljak.

Da je odigravanje utakmice na Grbavici pod znakom pitanja potvrdio je jučer i trener banjalučkog tima Tomislav Ivković.

“Imamo sad Želju i Velež u naredna dva kola. Ne znamo gdje ćemo igrati sa Željom zbog kadetskog prvenstva žena, ali vidjećemo u ponedjeljak”, rekao je Ivković tom prilikom, piše SC.

Inače, EP za kadetkinje će u utorak biti otvoreno upravo na Grbavici kad će svoj meč igrati Bosna i Hercegovina i Nizozemska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije