Od sedam, preko tri, do jedne: Navijači mogu na Pecaru već u prvom kolu

Radiosarajevo.ba
Od sedam, preko tri, do jedne: Navijači mogu na Pecaru već u prvom kolu
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH, prije više od mjesec dana žestoko je kaznila Široki Brijeg u iznosu 25.000,00 KM i sedam utakmica bez prisustva publike, zbog događanja na finalu Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

Međutim, Apelaciona komisija saveza poništila je ovu kaznu, a ova Odluka je došla nakon što je Široki Brijeg uložio žalbu, te je Disciplinska komisija nakon razmatranja donijela odluku i kaznila NK Široki Brijeg s tri utakmice bez prisustva gledatelja i 25.000 KM.

NK Široki Brijeg je objavio saopćenje u kojem tvrdi da je ovaj klub u pismenoj odluci koju je dobio od NSBiH kažnjen s jednom utakmicom igranja bez prisustva gledatelja i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer lige BiH protiv Čelika iz Zenice te dvije utakmice bez prisustva gledatelja na sjevernoj tribini.

Na osnovu ovoga, iz kluba su pozvali sve navijače da dođu na istočnu i južnu tribinu stadiona Pecara, koje će biti otvorena za sve gledatelje i da uživaju na utakmici na utakmicama 1. kola u nedjelju protiv FK Slobode iz Tuzle.

Saopćenje NK Široki Brijeg možete pročitati u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije