Uvažena žalba: NS BiH poništio kaznu Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Uvažena žalba: NS BiH poništio kaznu Širokom Brijegu
Nakon što je Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH, prije više od mjesec dana žestoko kaznila Široki Brijeg, zbog propusta u revanš meču Kupa BiH protiv FK Sarajevo, Apelaciona komisija saveza poništila je ovu kaznu.

Odluka je došla nakon što je Široki Brijeg uložio žalbu, te će Disciplinska komisija morati naredne sedmice ponovo razmatrati ovaj slučaj kako bi donijeli novu odluku, s tim da i tužilac i tuženi imaju pravo ponovne žalbe.

Predsjednik Apelacione komisije Branimir Maletić potvrdio je kako je održana sjednica na kojoj je razmatrana ova žalba, te su kazne ukinute, prenosi se na zvaničnoj Facebook stranici Reprezentacija Bosne i Hercegovine - NS/FS BIH.

Podsjećamo, Široki Brijeg je kažnjen sa 25.000 KM i sedam utakmica bez publike, zbog propusta u organizaciji, podsticanja mržnje prema drugimk osobama na osnovu nacije i religije, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije