Od njih to ne očekujemo, ali najbolju odbranu u Europi ima Barcelona

Radiosarajevo.ba
Od njih to ne očekujemo, ali najbolju odbranu u Europi ima Barcelona
Foto: EPA / Camp Nou
Od katalonskog velikana Barcelone ne očekuje se da ima najbolju odbranu u Europi, ali Katalonci su uspjeli doći do tog dostignuća u dosadašnjem dijelu sezone.

Ekipa Ernesta Valverdea ima priliku da osvoji trostruku krunu, a ove sezone doživjeli su tek jedan poraz u tri takmičenja za koja se nadaju da će osvojiti krajem mjeseca maja. Barcelona na Camp Nou ove sezone želi donijeti La Ligu, Kup kralja i Ligu prvaka.

U osam odigranih utakmica u Ligi prvaka Valverdeova ekipa nije upisala niti jedan poraz, a primili su svega dva gola. Jedan u grupnoj fazi i jedan u osmini finala protiv londonskog Chelseaja. Poraz nemaju ni u La Ligi. U dosadašnjih 29 odigranih susreta upisali su 23 pobjede i samo šest remija, a primili su svega 13 golova.

Jedini poraz Katalonci su doživjeli u Kupu kralja od Espanyola, ali i pored toga Valverdeova ekipe je u finalu i igrat će protiv Seville. U četvrtfinalu Lige prvaka čeka ih Roma, a u prvenstvu imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Atletica devet kola prije kraja.

U Ligi prvaka i La Ligi Barcelona je primila nevjerovatnih osam golova manje od Manchester Cityja i 12 manje od prvaka Italije Juventusa, naredne dvije ekipe s najboljim odbranama u Europi. Od ukupno 37 odigranih utakmica u ova dva takmičenja Barcelona je primila samo 15 golova, što je u prosjeku jedan primljen gol svake 234 minuta. Najsretniji zbog ovakve statistike svakako može biti Marc-Andre ter Stegen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije