Objavljen novi snimak tučnjave na autoputu u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen novi snimak tučnjave na autoputu u Hrvatskoj
Printscreen / Tučnjava navijača i policije u Hrvatskoj

Mladi hrvatski policajac E. N. koji je prostrijelnu ranu desne potkoljenice dobio u izgredu navijača Hajduka u subotu u Desincu, dobro se oporavlja u bolnici u Karlovcu i za sada se ne očekuju komplikacije, prenose hrvatski mediji.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka, javlja Hina.

Policija je izvijestila da je "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da niko nije u životnoj opasnosti.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Tokom organizirane sačekuše oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca

Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Promet je na toj dionici autoceste do 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojavio se i novi snimak tučnjave koji možete vidjeti na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije