Obavljeni pregovori: Clarence Seedorf postao jedan od kandidata za selektora BiH

Radiosarajevo.ba
Obavljeni pregovori: Clarence Seedorf postao jedan od kandidata za selektora BiH
Nakon što je prethodnih dana Robert Prosinečki potvrdio da konkurira za poziciju novog selektora nogometne reprezentacije BiH, navodno ozbiljan kandidat za ovu funkciju postao je i nogometni velikan Clarence Seedorf.

Iako je prijedlog Seedorfa za klupu Zmajeva ranije izgledao kao jedna od dobrih šala, navodno članovi Komisije za izbor nasljednika Mehmeda Baždarevića, obavili su razgovor s menadžerom Clarencea Seedorfa, prenosi Goal.

Nadalje, navodi se kako su nakon pregovora s Prosinečkim u Zagrebu, čelni ljudi bh. nogometnog saveza razgovarali su i s Seedorfovim menadžerom, čime je pokrenuta ozbiljna procedura njegovog mogućeg imenovanja za selektora BiH.

Podsjećamo, nakon sjednice Izvršnog odbora NS BiH saopćeno je kako je Seedorf jedan od kandidata koje je predložio NS Republike Srpske, što je u tim trenucima izgledalo kao nerealna opcija.

Inače, Seedorf je stekao veliku slavu nastupajući za Ajax, Milan i Real Madrid, kao i u dresu holandske reprezentacije, u koju je stigao kao naturalizirani igrač iz Surinama. Karijeru je okončao 2012. godine u brazilskom Botafogu, nakon čega je kao trener kratko boravio na San Siru. Do prošlog decembra s klupe je predvodio kineski Shenzen, nakon čega je ostao bez angažmana.

Osim Prosinečkog i Seedorfa, u kombinaciji za upražnjenu selektorsku poziciju su i Dragomir Okuka te Vinko Marinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije