Prosinečki: Čekam da mi iz Sarajeva jave da li sam novi selektor BiH

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Čekam da mi iz Sarajeva jave da li sam novi selektor BiH
EPA / Robert Prosinečki
Saga u vezi sa potragom za novim selektorom nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon otkaza koji je uručen Mehmedu Baždareviću, još uvijek traje i Nogometni savez BiH traga za pravim rješenjem.

Kao jedan od glavnih kandidata za nasljednika Baždarevića na klupi selekcije BiH navodi se Robert Prosinečki, a prošle sedmice ponovo je aktivirana priča u vezi s angažiranjem njega na ovo mjesto. Ipak, Prosinečki je istaknuo kako su Zmajevi samo jedna od opcija sa kojima pregovara o angažmanu.

"Došao sam kratko u Zagreb, onda se vraćam u Bakuu, a u Hrvatskoj ću opet biti 17. decembra. Evo, čekam da me pozovu na razgovor u Ljubljanu i Sarajevo. BiH je ekipa koja ima sjajne igrače, s tom se reprezentacijom može napraviti rezultat, ali čekam da se jave i da vidimo jesam li ja taj ili nisam", kazao je Prosinečki za 24sata.

Nezvanično, predstavnici NSBiH već su posjetili Prosinečkog u Zagrebu i s njim su obavili razgovore u vezi sa preuzimanjem funkcije selektora reprezentacije BiH, te bi on trebao biti jedno od najrealnijih rješenja za ovu funkciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije