Saopćenje / NSBiH: UEFA i Tužilaštvo BiH dobili su predmete o sumnjivim utakmicama

21. 02. 2018. u 16:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom napisa u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je "UEFA zatražila od vlasti u Bosni i Hercegovini provjeru šest utakmica zbog sumnji u manipulaciju rezultatima", iz Nogometnog saveza BiH izdali su saopćenje.

"Nemamo saznanja da se UEFA u vezi sa navedenim neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA-e koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa  NS/FS BiH.

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima NS/FS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti  NS/FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet  istrage, ali naglašavamo da je NS/FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim  tijelima  UEFA-e i nadležnim  organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA