Novopečeni prvaci Premier lige gostuju Newcastle Unitedu

0
Radiosarajevo.ba
Novopečeni prvaci Premier lige gostuju Newcastle Unitedu
Foto: Twitter Newcastle / Newcastle United

Manchester City u petak gostuje kod Newcastle Uniteda na St. James Park stadionu, dok novopečeni prvaci Premier lige igraju prvi put od osiguranja naslova prvaka za ovu sezonu. Utakmica počinje u 21.00 sat.

Šokantni gubitak od Chelseaja za vikend trebao je odgoditi njihovo slavlje, međutim poraz Manchester Uniteda od Leicester Cityja u utorak navečer im je donio titulu prvaka prije vikenda. S liga kupom i naslovom prvaka, plava ekipa Manchestera želi zapečatiti sezonu osvajanjem Lige prvaka za tri sedmice.

Newcastle United već je potvrdio svoj ostanak u ligi. U posljednjoj su utakmici na gostovanju pobijedili Leicester City s 4-2, što je dokaz onoga što mogu prouzročiti ako ih jedna od ekipi dodatno podcijeni te spusti gard.

Steve Bruce će ići na to da Newcastle dosegne svoj maksimum od 44 boda iz preostalih utakmica. Odmah u prvoj utakmici ih čeka najjači ispit ove sezone, a to je utakmica protiv novopečenih prvaka.

Newcastle United – Manchester City – očekivane postave


Newcastle United: Martin Dubravka; Federico Fernandez, Ciaran Clark, Paul Dummett; Jacob Murphy, Miguel Almiron, Jonjo Shelvey, Joe Willock, Matt Ritchie; Alex Saint-Maximin, Joelinton.

Manchester City: Ederson; Kyle Walker, John Stones, Ruben Dias, Oleksandr Zinchenko; Bernardo Silva, Rodrigo, Ilkay Gundogan; Riyad Mahrez, Gabriel Jesus, Phil Foden.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Newcastle Uniteda 8,50, neriješeno 5,40, a na Manchester City 1,33.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije