Novinar iz Srbije vrijeđao Radeta Bogdanovića: 'Ne volim sarajevske fudbalere i muzičare u Beogradu'

7
Radiosarajevo.ba
Novinar iz Srbije vrijeđao Radeta Bogdanovića: 'Ne volim sarajevske fudbalere i muzičare u Beogradu'
FOTO: AA / Rade Bogdanović

Nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Rade Bogdanović trenutno radi kao stručni komentator Evropskog prvenstva na Radio-televiziji Srbije.

Bivši fudbaler Želje poznat je po tome što glasno smije reći ono što drugi misle, a to se ne sviđa baš svima. Iz tog razloga, našao se na meti pojedinih kolega iz Srbije.

Jedan od njih je sportski novinar Dejan Anđus koji očito vrlo otvoreno mrzi našu zemlju i njen glavni grad.

Prepoznajete li lopove koji pljačkaju po sarajevskim podrumima: Nudi se nagrada

Prepoznajete li lopove koji pljačkaju po sarajevskim podrumima: Nudi se nagrada

"Slušao sam tog kritičara. Uopšte ta sarajevska škola, ja ih inače pravo da ti kažem mnogo i ne volim u Beogradu. Ni te sarajevske fudbalere, ni te sarajevske muzičare. I da mi glume Sarajevo u Beogradu, ja na te fore ne nasjedam, ja sam odrastao u centru ovog grada. I meni ti Željini igrači i navijači Sarajeva ne treba da sole pamet u mom rodnom gradu gdje navijamo za reprezentaciju Srbije, odnosno nekada reprezentaciju Jugoslavije i za prijestolničke klubove otkako smo ovdje rođeni. Dakle, to je pod jedan", kazao je isfrustrirani novinar.

Dodao je i da "to je jedno mangupiranje koje je suviše dozvoljeno".

Rade Bogdanović o reprezentaciji BiH: "Selektor im je čovjek koji je igrao poker"

Rade Bogdanović o reprezentaciji BiH: "Selektor im je čovjek koji je igrao poker"

"I oni treba da idu u Sarajevo i tamo da serviraju te priče, na sarajevskoj televiziji, a to je sramota da rade u Beogradu. I onda se on tako obruši na jednog igrača i onda se o tome priča. Taj lik meni dosta ometa gledanje svih prvenstava sa svojim pričama i pričicama, taj Rade Bogdanović.

I onda on tako uzme nasumično odabere jednog igrača. Ko da je meni problem da nađem bilo koga... Prvo, ja sam neko ko zna sve i družim se i sa fudbalskim menadžerima. Znam manje, više svakog od tih igrača, znam mu kretanje, roditelje, kako je mijenjao menadžere...", izjavio je Anđus.

Video Anđusove priče viralan je na društvenim mrežama, a ispod snimka redaju se komentari Bogdanovićevih fanova.

"Služba radi, poslali ga da kaže nešto", "Rade je car", "Samo napred Rade", "evo ti sendvič Minđuš" samo su neki od njih.

@popmita2 #tiktokpoll #radebogdanovic #andjus #beograd #sarajevo #fudbal #fss #srbija #sergejmilinkovićsavić #dorcol #evropskoprvenstvo #popmita2 ♬ original sound - popmita2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije